Zelfkennis

Zelfkennis

Zelfkennis of zelfbewustzijn is de beleving van de eigen identiteit, de eigenwaarde. Wie je bent, wat je doet, denkt, voelt en hebt meegemaakt. Het geeft zelfvertrouwen, balans en een innerlijke rust. Je bent in staat om jezelf realistisch te bekijken en jezelf in het algemeen te accepteren zoals je bent. Daarnaast weet je dat je persoonlijkheid zich voortdurend ontwikkelt.

Zelfkennis is belangrijk als basis voor het maken van alle toekomstige keuzes en met name voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie.

Hier sta ik nu is ontwikkeld om leerlingen te helpen bij het leren kijken naar zichzelf, het ontwikkelen van zelfreflectie.

Het nadenken over je eigen ervaringen en gedrag, je interesses, waarden en normen. Maar ook hoe je communiceert, welke teamrol jouw voorkeur heeft, hoe je met problemen omgaat en hoe anderen jou zien. Zelfreflectie is hierbij onmisbaar. Echter, zelfreflectie is geen vaardigheid die jongeren vanuit zichzelf ontwikkelen, zij hebben daarbij hulp nodig. Die hulp komt vanuit school, (mentor, decaan en leraren) en vanuit de ouders/verzorgers. Hier sta ik nu sluit aan bij de belevingswereld van leerlingen en differentieert naar leeftijd en onderwijsniveau.

Bezoekadres
Contact

Bezoekadres:
Pastoor van Breugelstraat 45
4744 AA Bosschenhoofd

0165-505388
e-mail: info@hierstaiknu.nl

Social media