Website ouders-verzorgers

Ouders/verzorgers

Leerlingen in het voorgezet onderwijs zijn zich vaak pas in het eindexamenjaar bewust dat ze een keuze moeten gaan maken voor een vervolgstudie. En in dat laatste jaar komt er al heel wat op hen af: het profielwerkstuk, examens, open dagen bezoeken en natuurlijk plannen maken voor na het laatste examen (vakantie!).

En toch is het belangrijk dat jongeren zich op tijd bewust zijn van hun eigen verantwoordelijkheid binnen hun loopbaanontwikkeling. Studiekeuze is namelijk een geleidelijk proces waarin de leerling inzicht krijgt in eigen interesses, capaciteiten en motivatie en in de mogelijkheden op het gebied van opleidingen en beroepen. De start van dit proces moet al ver voor het eindexamenjaar liggen.

Ouders/verzorgers zijn hierbij een belangrijke gesprekspartner voor jongeren. Zij kunnen luisteren, meedenken en stimuleren. Door het delen van eigen ervaringen en feedback geven helpen zij hun kind aan kennis en inzicht.

Hier sta ik nu is een lesmethode die veel aandacht besteed aan de communicatie tussen leerling en ouders/verzorgers op het gebied van jezelf leren kennen, feedback krijgen, delen van ervaringen en oriëntatie op beroepen.

Bezoekadres
Contact

Bezoekadres:
Pastoor van Breugelstraat 45
4744 AA Bosschenhoofd

0165-505388
e-mail: info@hierstaiknu.nl

Social media